‘Tijdens de oorlog was ik Solange’

Stel je voor dat je oma stiekem een heldin was. Dat er een heel verhaal achter haar schuilt, dat ze nooit vertelde. Dat is wat Sofie ontdekt, als ze het appartement opruimt van haar overleden grootmoeder. Ze vindt een krantenzoekertje, dat de poort opent naar een razend spannend verleden. Naar de oorlog, naar het verzet, naar ondergedoken kinderen. En naar het alter ego van haar oma die ze zo goed kende.

‘Tijdens de oorlog was ik Solange’ is een verhaal over vrouwen en verzet, over moeders en kinderen. En vooral over moeders die geen andere uitweg zagen dan hun kinderen afstaan. Een verhaal dat al 80 jaar niet verteld is. Tot nu.

Ontrafel mee het geheim van Solange, vanaf 9 augustus op alle podcastkanalen. Luister hier.

CREDITS:
Tijdens de oorlog was ik Solange is een documentaire van Sofie De Schampheleire en het Nieuwsblad Podcasts. Montage en de muziek door Elisabeth Verstraete van House of Media. Eindredactie door Bert Heyvaert en Joni Keymolen. Met steun van het Fonds Pascal Decroos, de Auteurs, Stichting Auschwitz en de Stichting van het Jodendom van België en vzw Helden van het verzet. Speciale dank aan Viviane De Muynck en Christine De Herdt.