Luister hier:

Avansa Mechelen
Dromen over thuis

Dit erfgoedproject startte in 2021. Met een verhalenbusje gingen we rond in Mechelen, Willebroek en Sint-Katelijne-Waver op zoek naar migratieverhalen.
Ik zocht enkele nieuwkomers opnieuw op, luisterde opnieuw naar hun verhaal. Dat nam ik op en maakte er enkele podcastafleveringen van. Ontdek de verhalen van David en Parissa.

Dromen over thuis start in 2021. Voor dit erfgoedproject rond migratie werken Mechelen, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek samen. Ze verzamelen, bewaren en ontsluiten verhalen van ingeweken inwoners.

Maar liefst 50 menen deelden hun verhaal in het verhalenbusje. Maar liefst 50 mensen deelden hun verhaal met ons. Zij kwamen van overal. Van Afghanistan, Mexico, Syrië en Iran, maar ook van Amerika, Italië, de Filipijnen, Rwanda, Marokko en Indië. Zij vertelden ons waar ze zich thuis voelen. Hoe het was om hier te komen. En wie of wat hen een thuisgevoel geeft.

Ik zocht een aantal bijzondere mannen en vrouwen opnieuw op. Parissa uit Iran. David uit Nigeria. Opnieuw luisterde ik naar hun verhaal. Ik nam het op, monteerde het, sprak de voice-over in en voegde muziek toe. Luister hier naar deze twee podcastafleveringen.